V Banskej Bystrici dnes diskutujú o stratégii rozvoja krajov

18.10.2012 Banská Bystrica

Banská Bystrica 18. októbra (TASR) – V meste pod Urpínom sa bude dnes konať 1. celoštátna konferencia s medzinárodnou účasťou SPMIT 2012 s podnázvom Strategické plány miest, krajov, informačné a komunikačné technológie, európske projekty pre rozvoj miest a regiónov. Hlavnou témou rokovania je súčasná realizácia a príprava strategických plánov na ďalšie obdobie, najmä tzv. 2014+. Ide o neformálne stretnutie, kde delegáti získajú a vymenia si cenné skúsenosti z príkladov miest a krajov. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Monika Pastuchová.

S veľkým záujmom sa podľa nej očakáva vládna stratégia v tejto oblasti, pričom nositeľom kľúčových informácií by malo byť Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Zo zahraničia sú na vládnej úrovni pripravené prezentácie Ministerstva pre miestny rozvoj Českej republiky. Hlavnými témami sú programy rozvoja miest, európske fondy a strategické plánovanie v praxi.

V hlavnej odbornej sekcii konferencie budú prezentované mestá a kraje zo Slovenskej republiky a Česka. Podľa Pastuchovej sa dá predpokladať, že prvá konferencia SPMIT 2012 Banská Bystrica a zároveň desiata európska konferencia programu SPMIT sa tak stane opäť príležitosťou pre profesionálne stretnutie, kde vedecká teória a prax na jednej strane a vládna koncepcia a miestne stratégie na strane druhej budú smerovať nielen k vyššej kvalite rozvoja miest a krajov, ale aj k vyššej profesionalite aktérov vo verejnej správe.
 

Vyberte región